SKS Herentals zet Referee Academy op poten

KSKS Herentals start met een Referee Academy voor jongeren, specifiek voor jeugd tussen 12 en 14 jaar om hen op die manier kennis te leren maken met de arbitrage en hopelijk te laten doorstromen om de cursus van Voetbal Vlaanderen te volgen. Onze leden Steff Wouters en Gillian Heyns zetten hun schouders onder dit mooie project! Hun hoofddoelen zijn om het imago van de arbitrage te verbeteren en om het tekort aan scheidsrechters aan te pakken.

Enige in de regio

Opvallend is vooral dat er in de regio nog geen enkele referee academy is opgestart, alvorens KSKS Herentals dit deed. Zelfs profclubs zoals KVC Westerlo beschikken hier (nog) niet over. Inspiratie kon echter wel in Gent gehaald worden, waar inmiddels al een succesvolle academy in werking is.

Startdag op 17 augustus

Op zaterdag 17 augustus vond de startdag van dit initiatief plaats. Die aftrap omvatte een gevuld programma met onder meer het uitleggen van de spelregels en wedstrijdvormen, een technische presentatie met voorbeeldfilmpjes en een interactieve praktische sessie op het voetbalveld.

Belangstelling in de media

Verschillende media schreven hierover een interessant artikel. Hieronder vindt u een overzicht met de bijhorende link.

VRT: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/08/17/voetbalclub-ksks-herentals-start-met-eigen-scheidsrechtersopleid/#:~:text=KSKS%20Herentals%20start%20met%20een,en%20een%20dreigend%20tekort%20tegengaan.

HLN: https://www.hln.be/herentals/ksks-herentals-organiseert-nieuwe-referee-academy-we-zijn-de-enige-organiserende-club-in-de-regio~a3934272/

Het Nieuwsblad/GVA: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240813_93950092

We wensen Gillian en Steff nog veel succes met dit mooie project!